Skip to content Skip to footer

Axe throwing groningen

Axe Throwing in Groningen spelen doe je bij Snow- & Outdoorlimits. Dit spel, ook wel bijlwerpen genoemd, is overgewaaid uit de VS. Het is een spannende en sportieve buitenactiviteit.

Bij Axe Throwing ga je vanaf een bepaalde afstand met een bijl doelen proberen te raken. Onze eigen zogenaamde ‘AXEpert’ zal je daarbij handige tips geven, zodat jij zoveel mogelijk punten kan scoren.

Uiteraard nemen we vooraf uitgebreide veiligheidsinstructies door. Axe Throwing in Groningen spelen kan bij ons vanaf 8 personen. Deze activiteit is te combineren met eten en drinken. Bel gerust als je vragen hebt over de mogelijkheden of reserveer online!

AXE THROWING

(BIJLWERPEN)
16,50 per persoon
  • Minimaal 8 personen
  • Ongeveer 1 uur
  • Vanaf 16 jaar
Populair

Axe throwing groningen, hoe werkt het?

Axe Throwing is in Groningen nog niet heel bekend. Met name in de Scandinavische landen, de VS en Canada is het al langer een populaire activiteit. Wij vinden het een geweldig spel en hebben dan ook besloten om het bijlwerpen in Groningen te introduceren.

Tijdens het spel worden jullie opgesplitst in groepen, waarna je tegen elkaar gaat strijden om de punten. De instructeur zal beginnen met een uitgebreide uitleg over het spel, de verschillende werptechnieken en de veiligheid.

Je hebt gewonnen wanneer je aan het einde van het spel meer punten hebt dan de rivaliserende teams.

Axe throwing Groningen

Waar komt het bijlwerpen vandaan?

Bijlwerpen in Groningen is een nieuwe activiteit, maar het spel zelf heeft al een lange geschiedenis. Door de geschiedenis heen zijn bijlen populair geweest als zowel een werktuig als een wapen.

Bijlen zijn enkele van de oudste gereedschappen die de mensheid kent. Ze kwamen veel voor in het stenen tijdperk. Aanvankelijk werden ze gemaakt zonder handvat (of steel), en was de snijkant van steen.

Ze werden snel omgezet in wapens. Echter, geworpen bijlen werden niet gebruikt tot 400-500 na Christus. De Francisca-bijl is waarschijnlijk het bekendste type werpbijl. Het werd in de vroege middeleeuwen als wapen gebruikt.

In de late middeleeuwen waren werpbijlen gebruikelijk. Ze waren gemaakt van ijzer en werden vaak gebruikt door zowel voetsoldaten als ridders.
Europeanen brachten ze naar de Nieuwe Wereld. Ze leverden ze als tomahawks aan de indianen. Volgens de legende werden de eerste bijlwerpen gehouden door de frontiersmen in Noord-Amerika. Er zijn echter ook berichten over bijlwerpen onder de Keltische stammen. Vele jaren later is bijlwerpen nog steeds een populaire sport bij veel houthakkerssportevenementen.

In de afgelopen 20 jaar is het een populaire stadssport geworden in veel landen, waaronder de VS, Canada, Thailand, Australië, Frankrijk en het VK. En nu kan je eindelijk Axe Throwing ook in Groningen spelen!

Axe Throwing Groningen

Vrijblijvend aanvragen

Call Now Button