Skip to content Skip to footer

WAT IS AXE THROWING?

Een nieuw spel in Nederland! Over komen waaien uit VS de is 'Axe Throwing', ook wel 'bijlwerpen' genoemd. Dé nieuwste stoere buitenactiviteit bij Snow-& Outdoorlimits!

Bij Axe Throwing is het de bedoeling dat je tegen elkaar strijd om zoveel mogelijk punten te halen. je werpt vanaf een bepaalde afstand met een bijl op de doelen. Tijdens deze activiteit leer je met behulp van onze eigen AXEpert de fijne technieken van het bijlwerpen.

Alles zal onder begeleiding staan van één van onze instructeurs, binnen Axe Throwing ook wel bekend als de AXEpert van het spel. Het kan gespeeld worden vanaf 8 personen. Uiteraard zullen alle deelnemers van te voren leren hoe je op een veilige manier het bijltje bij het roosje kunt neerleggen.

AXE THROWING

(BIJLWERPEN)
16,50 per persoon
  • Minimaal 8 personen
  • Ongeveer 1 uur
  • Vanaf 16 jaar
Populair

HOE WERKT HET?

Axe throwing is vooral bekend in de Scandinavische landen en in de VS en Canada. En sinds kort ook in Groningen, het spelelement komt overal op hetzelfde neer. Het kan zowel indoor als outdoor gespeeld worden, maar bij Snow & Outdoorlimits wordt het outdoor gespeeld.

Je splitst je op in groepen, en het doel is om tegen elkaar te strijden en zoveel mogelijk punten te verzamelen. We beginnen met een korte instructie over natuurlijk de veiligheid, maar ook over werptechnieken en een speluitleg.

Je hebt gewonnen wanneer je aan het einde van het spel meer punten hebt dan de rivaliserende teams.

HOE IS HET ONTSTAAN?

De geschiedenis van het bijlwerpen is een fascinerend onderwerp. Door de geschiedenis heen zijn bijlen populair geweest als zowel een werktuig als een wapen.

Bijlen zijn enkele van de oudste gereedschappen die de mensheid kent. Ze kwamen veel voor in het stenen tijdperk. Aanvankelijk werden ze gemaakt zonder handvat (of steel), en was de snijkant van steen.

Ze werden snel omgezet in wapens. Echter, geworpen bijlen werden niet gebruikt tot 400-500 na Christus.

De Francisca-bijl is waarschijnlijk het bekendste type werpbijl. Het werd in de vroege middeleeuwen als wapen gebruikt.

In de late middeleeuwen waren werpbijlen gebruikelijk. Ze waren gemaakt van ijzer en werden vaak gebruikt door zowel voetsoldaten als ridders.

Europeanen brachten ze naar de Nieuwe Wereld. Ze leverden ze als tomahawks aan de indianen. Volgens de legende werden de eerste bijlwerpen gehouden door de frontiersmen in Noord-Amerika. Er zijn echter ook berichten over bijlwerpen onder de Keltische stammen. Vele jaren later is bijlwerpen nog steeds een populaire sport bij veel houthakkerssportevenementen. In de afgelopen 20 jaar is het een populaire stadssport geworden in veel landen, waaronder de VS, Canada, Thailand, Australië, Frankrijk en het VK.

Vrijblijvend aanvragen