Skip to content Skip to footer
Waarom naar Snow- & Outdoorlimits?

Wij zijn dé wandelschoenenspecialist in Groningen!

Snowlimits is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je wandelschoenen in Groningen zoekt. Maar wij weten ons juist te onderscheiden als een specialist waar je advies krijgt waar je écht wat aan hebt. Er zijn verschillende redenen om snel een afspraak te maken:

 • Uitgebreide, professionele voetanalyse
 • Goede testfaciliteiten
 • Duidelijke collectie voor de Nederlandse wandelaar
 • Je wordt geadviseerd door een gediplomeerd Voetkundig sportadviseur. Dit een sportpodologisch gerichte opleiding gericht op het benoemen, verhelpen en voorkomen van sport gerelateerde voetklachten .

  Wandelschoenen in Groningen
  Advies van ervaren specialisten

  wandelschoenen in groningen

  De berg-/wandelschoen krijgt van de sportbeoefenaar steeds meer kritische aandacht, omdat de sport steeds populairder wordt. Ook in Groningen stijgt de vraag naar wandelschoenen.

  Wandel- en bergschoenen zijn in 4 klassen in te delen: A, B, C en D (van licht naar zwaar). Duidelijke grenzen zijn echter moeilijk te leggen. De samenhang van de factoren flexibiliteit, leerafwerking, waterdichtheid, hoogte, en profiel bepalen de doelgroep waarvoor de schoen geschikt is. Bijvoorbeeld: de meeste Nederlanders gaan wandelen in de bergen en niet bergwandelen. Voor deze groep is flexibiliteit van groot belang.

  Meestal wordt zo'n schoen ook in Nederland zelf nog gedragen. Want laten we niet vergeten dat bijvoorbeeld Groningen en Drenthe ook mooie natuurgebieden hebben. De categorie lage wandelschoenen wordt veel gebruikt voor de lange afstand, hoewel soepele, hoge schoenen voor dit laatste ook in aanmerking kunnen komen. Als gouden vuistregel mag men aanhouden: hoe meer kilometers per wandeling gemaakt worden, hoe flexibeler de schoen moet zijn.

  De keuze van de wandelschoen wordt ook bepaald door de motoriek en de fysieke bouw van de wandelaar. Een gediplomeerd voetkundig sportadviseur kan jou hierin goed adviseren.

  Voor het zwaardere bergwerk is een stugge, stevig afgewerkte, leren, waterdichte schoen het aangewezen schoeisel. Zo'n schoen wordt doorgaans niet in Nederland gedragen.

  De ideale pasvorm vinden

  De voetanalyse, waar let de voetkundig specialist op?

  Een goede pasvorm van wandelschoenen is belangrijk om voetklachten te voorkomen. De voorvoet moet druk vrij tegen de schacht liggen en de ‘overmaat’ moet ongeveer 1 cm zijn. Bij te kleine schoenen ontstaan vaak drukplekken met eeltvorming en likdoorns, aan de binnen en buiten zijde van de bal van de voet.

  Niet alleen de maat is belangrijk maar ook de leest (pasvorm van de schoen). Alle voetdelen die over de schoen heen steken zijn plaatsen waar frictie en wrijving op kan gaan treden met als gevolg voetklachten als hierboven genoemd. Om miskopen te voorkomen is dus een goede voet analyse belangrijk. Daarom doen wij dit in onze winkel te Groningen. Er wordt naar de vorm van de voet gekeken (bijvoorbeeld Hallux Valgus of een extreem lange grote teen. Maar ook naar de voetstand. Vindt er overpronatie of supinatie plaats?

  Wandelschoen advies
  Hulp van gediplomeerde adviseurs

  De voetkundig sportadviseur

  De voetkundig sportadviseur adviseert sporters bij het voorkomen van blessures en overbelasting, en bij het verbeteren van hun sportprestaties. Hij of zij geeft na een beweeganalyse een onderbouwd advies over sport- en wandelschoenen en inlegzolen. Hij verwijst indien nodig naar andere professionals in de (voet)gezondheidszorg zoals registerpodologen of fysiotherapeuten.

  De voetkundig sportadviseur heeft een opleiding gevolgd aan de Academie voor Podologie. Vaak zijn voetkundig sportadviseurs werkzaam als verkoper in een sportspeciaalzaak, of als looptrainer, of als fysiotherapeut en er zijn ook registerpodologen die deze opleiding gevolgd hebben. Ze hebben allen gemeen dat ze een passie voor sport hebben en sporters graag naar een hoger plan brengen.

  Academie voor podologie

  Maak nu een afspraak voor wandelschoenen (incl. voetanalyse)

  Klanten uit heel Friesland, Drenthe en Groningen komen voor wandelschoenen naar Snow- & Outdoorlimits. Enerzijds vanwege het deskundige advies, anderzijds vanwege het ruime aanbod met merken als Hanwag, Lowa en Meindl.

  Ook advies nodig? Maak dan vooraf een afspraak voor vrijblijvend advies van onze professionals. Natuurlijk is ons advies geheel vrijblijvend. Ook dat is een reden waarom wandelaars naar Snowlimits komen om wandelschoenen in Groningen uit te zoeken!

  Call Now Button