Skip to content Skip to footer

Perfect zittende skischoenen door bootfitting

Perfect zittende skischoenen een illusie? Niet met bootfitting! Sommige mensen kunnen het zich niet voorstellen, zonder pijn de berg af skiën. Toch is het mogelijk, wanneer je jouw skischoenen op maat laat maken door een professionele bootfitter. SnowLimits heeft gespecialiseerde apparatuur om een precieze voetmeting uit te voeren, waarna wij de skischoenen aanpassen en op maat maken.

Heb jij ook vaak last van je voeten tijdens het skiën? Dat is vanaf nu verleden tijd!

Maak via onderstaand contactformulier eenvoudig een afspraak voor bootfitting voor onder andere skischoenen bij SnowLimits in Groningen!

Bootfitting Groningen

Waarom bootfitting voor skischoenen?

Gaat jouw skivakantie ook gepaard met pijnlijke voeten? Met bootfitting voor skischoenen op maat is dat verleden tijd. Skischoenen zijn een van de belangrijkste uitrusting tijdens het skiën. Je voeten en de schoenen krijgen heel wat druk te verduren.

Bovendien kunnen slecht zittende schoenen soms zelfs leiden tot slechte skitechniek of langdurige blessures. Het is daarom belangrijk om skischoenen te hebben die lekker zitten en passen bij de vorm van jouw voet.

Skischoenen hebben standaard maten, terwijl elke voet verschillend is. Daarbij is een skischoen hard en geeft deze niet mee. Om pijn te voorkomen kun je bij SnowLimits skischoenen op maat laten maken. Hierdoor sluiten ze perfect aan op jouw voeten en kun jij optimaal genieten van een pijnloze skivakantie.

Maak daarom nu een afspraak voor bootfitting voor skischoenen in Groningen!

Bootfitting in Groningen

Veel voorkomende klachten door skischoenen

Slecht zittende skischoenen zijn niet alleen heel vervelend, maar kunnen ook vervelende pijn veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Een brandende voorvoet
  • Gevoelloze tenen
  • Pijnlijke wreef
  • Bobbel bij de grote teen (Hallux Valgus)
  • Beknelde teen, enkel of kuiten.

Herken jij je in één van deze klachten? Maak dan een afspraak voor bootfitting voor skischoenen.

Hoe gaat bootfitting voor skischoenen in zijn werking?

Tijdens een afspraak bootfitting voor skischoenen wordt er een speciale voetscan gemaakt, om inzicht te krijgen in de stand van de voeten en de afmetingen. De bootfit specialist let niet alleen op de algemene vorm van de voet, maar ook naar uitgesproken botten of gewrichten die problemen kunnen veroorzaken.

Daarnaast kijkt de professionele bootfitter altijd naar jouw persoonlijke wensen en ski-/snowboard ervaring. Aan de hand hiervan worden er een aantal skischoenen gekozen, die jij vervolgens mag passen. Samen zoeken we de best passende schoen uit, die in veel gevallen wordt aangevuld met een speciale inlegzool.

In andere gevallen kunnen er nog extra aanpassingen worden gedaan aan delen van de skischoen, zoals het voetbed, de shell of de liner.

Ook bij bootfitting inbegrepen: Inlegzooltjes skischoenen

Skischoenen zijn gemaakt voor de massa, dus ook de zooltjes zijn vaak standaard. Wist je dat tijdens het skiën de druk op je voet tot 8x je lichaamsgewicht kan oplopen? Een goed passend inlegzooltje is daarom essentieel! Het zorgt voor meer stabiliteit in de voet, enkel, knie, heup én rug. Veel pijnklachten kunnen tijdens een dag skiën verdwijnen met een goede inlegzool.

Zooltjes zorgen ervoor dat je hielbot gestabiliseerd wordt en je dus met een betere stand in je schoen staat. Door uw voeten te analyseren en een aantal testjes uit te voeren kunnen wij de beste zool adviseren of op maat maken. Wij beschikken over een BootDoc station waar persoonlijke, op maat gemaakte zooltjes gevormd worden.

Meer weten over bootfitting, skischoenen en inlegzooltjes? Neem dan contact met ons op!

Bootfitting Skischoen Groningen 2

Bootfitting voor skischoenen bij SnowLimits in Groningen

Droom jij ook van perfect passende ski of snowboardschoenen? Maak dan een afspraak voor bootfitting voor skischoenen bij SnowLimits in Groningen. Onze professionele bootfitter maakt een uitgebreide analyse, waarna de best passende skischoenen worden uitgekozen en aangepast. Vervolgens maakt de bootfitter speciale zooltjes voor jouw skischoen op maat.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over bootfitting en skischoenen op maat? Neem dan vooral contact met ons op. Onze experts helpen je graag. Liever direct een afspraak voor maken voor bootfitting voor skischoenen? Vul dan onderstaand formulier in!

VEELGESTELDE VRAGEN

Zijn mijn skischoenen de juiste maat?’ of ‘Hoe moeten skischoenen aanvoelen/zitten?’ Dit zijn veel gestelde vragen. Deze vragen komen voort uit de onderstaande problemen die we hebben opgesomd en beantwoord.

Ja! Als je voor het eerst een skischoen om je voet doet, gaat de voet helemaal naar voren en voelt hij strak tegen de tenen. Dit geldt met name voor skischoenen die heel gemakkelijk aan te trekken zijn. Maak je geen zorgen als je eenmaal je hielen in de hak van de schoen hebt gedaan, voelt het al veel beter. Geef je hak een kleine tik op de grond, maak de bovenste schnallen vast, sta dan op en leun naar voren. Ga daarna door met het vastmaken van de onderste en vervolgens de power strap aan de bovenkant. Als je met enige druk op je schenen naar voren in de schoen wordt gebogen, kun je je tenen een beetje bewegen.

Dat is perfect! Je wilt daar geen zee van ruimte hebben, maar normaliter heb je meer ruimte wanneer je de skipositie inneemt. Wanneer je rechtop staat raken je tenen de voorkant van de skischoen.

Ja, je zult in staat zijn om je hiel op te tillen als je op je tenen in de skischoen probeert te staan. De reden dat je je hiel kunt optillen, is omdat je voet flexibeler is dan de skischoen. Als je je hiel niet kunt opheffen, is dat niet zo erg.

Als je naar voren buigt in de schoen en je hiel daardoor omhoog lift, is dat waarschijnlijk te wijten aan het feit dat je minder bewegingsvrijheid in je enkel hebt. Dat betekent niet dat het de verkeerde schoen is, je hebt gewoon meer hellingshoek nodig in de skischoen, als je in Groningen bent of er naartoe wilt rijden, kunnen we dat voor je regelen bij Snowlimits.

Ski je met aftermarket of aangepaste voetbedden in je skischoenen? Als het antwoord op die vraag ‘Nee’ is, kan bootfitting de oplossing zijn. Wanneer deze problemen alleen voorkomen tijdens het skiën is de kans groot dat dit wordt verholpen bij het op maat maken van het voetbed.

Goede zolen, met name op maat, lossen bijna alle mogelijke problemen op die je hebt. Neem bijvoorbeeld: pijnlijke tenen, branderig gevoel aan de onderkant van je voet of koude voeten.

Belangrijk om te weten is dat een voetbed over het algemeen uitwisselbaar tussen verschillende skischoenen. Toch moet dit bij een nieuw paar skischoenen weer opnieuw worden aangemeten. Er kan een probleem ontstaan als je van een prestatie schoen naar een comfortabelere pasvorm gaat, omdat het voetbed dan waarschijnlijk te klein is.

Uniek in Groningen. Het uitdeuken en frezen van buitenschalen van de skischoen. In de skiracewereld gebeurd dit heel vaak! Smalle schoenen worden perfect op maat gevormd naar de voet. Door middel van speciale apparatuur wordt aan de binnenkant van de buitenschoen heel lokaal materiaal weg gefreesd of uitgedeukt, zodat er meer ruimte ontstaat voor de voet. Heeft u last van pijnlijke plekken op uw voet of drukpunten ervaren? Kom naar Snowlimits voor het uitdeuken en frezen van uw skischoen.

Hieronder veel voorkomende drukpunten van een skischoen.

Wilt u meer stabiliteit en een perfect passende schoen? Laat je binnenschoen van je skischoen foamen. Een 2-componenten foam wordt geïnjecteerd in speciale binnenschoenen. Deze vormt zich geheel naar jouw voeten. Hierdoor heb je nooit meer last van pijnlijke drukpunten tijdens het skiën. En je het de optimale krachtoverbrenging naar je ski’s!

Call Now Button