Skip to content Skip to footer

Over Snowlimits

Snowlimits is 1998 opgericht door de broers Peter en Eddy Houwer. Ze zijn het bedrijf begonnen uit passie voor de sport en de bergen. Voordat ze met het bedrijf begonnen hadden ze al ruim ervaring opgedaan in binnen en buitenland. Beide zijn in bezit van de internationale papieren: skileraar A en B en landes 1, 2 en Alpin kurs. Tevens is Peter in het bezit van de trainer D opleiding. Hij heeft veel ervaring opgedaan als trainer in de wedstrijd disciplines van het alpineskiën. Veel van zijn wedstrijdskiërs maken nu deel uit van het leraren team.

Waar veel kennis is zijn ook veel meningen. Binnen het leraren team wordt dan veel gediscussieerd over nieuwe lesmethodes om de leerlingen zo snel mogelijk het “skigevoel” te geven. Belangrijk is daarbij dat we optimaal gebruik maken van de voordelen van de baan. Daarbij in het oog houdend dat het uiteindelijk draait om het eindresultaat in sneeuw.

Na jaren zelf de leraren te hebben getraind hebben de broers deze taak doorgegeven aan Wouter Bosch. Wouter is 10 jaar werkzaam bij Snowlimits en is inmiddels internationaal gediplomeerd ski EN snowboardleraar. Tevens is hij afgestudeerd aan de ALO (sportacademie) Groningen. Hij is betrokken bij de ski-en snowboardopleidingen van het Alfa College. De laatste jaren ook meerdere malen finalist bij de Nederlandse Freeride Kampioenschappen.

De lat ligt zeer hoog in het leraren team van Snowlimits. We zijn er trots op dat meer dan de helft van de leraren “landes gepruft “ zijn. Dit is het een na hoogste skidiploma in Oostenrijk en geeft een internationale status. Hiermee horen we bij de top in Nederland. Om dit niveau vast te houden wordt er gezamenlijk veel getraind, zowel op de baan als in sneeuw.