Skip to content Skip to footer

TOP 10 DRANKJES TIJDENS DE APRÈS-SKI

Na een dag skiën is het natuurlijk tijd voor de Après-ski. Met je skischoenen of snowboardschoenen op de bar dansen en keihard meezingen met “Hey, Wir wollen die eisbären sehen!”. Uiteraard hoort daar ook de nodige drankjes bij. Hierbij de Top 10 drankjes tijdens de Apres-Ski. Welke heb jij al gehad?

1. JÄGERMEISTER

 Natuurlijk op nummer 1! Als je met je skischoenen op de bar staat krijg je regelmatig een Jägermeister in je hand geduwd. Hoppa!

2. HEFEWEIZEN

Een heerlijke halve liter troebel bier. Grote glazen met een dikke schuimkraag. Dit verdient iedereen na een dag hard skiën en snowboarden.

3. JÄGERBOMB

Een dodelijke combinatie van Red Bull en Jägermeister. In Finland noemen ze dit drankje overigens Accuzuur. Terecht of onterecht?

4. OBSTLER

Ook wel Schnaps genoemd. Het zijn sterke gedestileerde drankjes. Je kunt het enigszins verantwoorden door te zeggen dat deze drankjes van fruit gemaakt zijn, onder andere peren, appels of pruimen.

5. LUMUMBA

Ben je na het skiën of snowboarden toe aan iets warms? Dan neem je een Lumumba. Een warme chocolademelk met Strohrum.

6. GLÜHWEIN

De naam zegt al genoeg. Een warme alcoholische wijn met verschillende kruiden die je letterlijk laat gloeien. Ideaal om snel op te warmen.

7. BIER

Vergeleken met de rest misschien een beetje een saai drankje. Maar je moet ook om je vochtbalans denken, dus dan is een normale halve liter bier een prima oplossing.

8. JÄGERTEE

Het broertje van de Glühwein. Afhankelijk van de Schrimmbar kan dit drankje erg sterk geserveerd worden.

9. SHOTJES

Shotjes worden natuurlijk veel gedronken, vaak in combinatie met een live show. Verschillende kleurtjes, vuurwerk en vaak drinkt het barpersoneel gezellig mee.

10. BOMBARDINO

Een gevaarlijke klassieker: advocaat, rum en slagroom. Veel alcohol en ligt lekker zwaar op de maag, zodat je direct geen zin in pizza meer hebt.

Leave a Comment

Call Now Button