Skip to content Skip to footer

Iedereen die wel eens in Oostenrijk op wintersport is geweest kent ze wel: Kaiserschmarrn! Nu het ook in Nederland kouder wordt is het natuurlijk leuk om dit thuis ook eens te serveren. Wist je dat Kaiserschmarrn een hoofdgerecht is? Het is geen toetje.

KAISERSCHMARRN ZELF THUIS MAKEN

Voor deze heerlijke Kaiserschmarrn ga je eerst in een kom bloem, suiker, zout en de eierdooier met melk tot een glad, dik beslag mixen. In een andere kom klop je de eiwitten tot een ​​het stijf is en voeg dit toe aan het beslag.

Verwarm de boten in een grote ondiepe koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak beide kanten. Zet vervolgens de pan in zijn geheel in een voorverwarmde oven (180°C) en bak de Kaiserschmarrn gedurende 10-12 minuten tot het deeg goudbruin is.

Haal de Kaiserschmarrn uit de oven en scheur het geheel met twee vorken in onregelmatige stukken. Voeg de rozijnen toe en bak het geheel nog 1 minuut op. 

Verdeel de Kaiserschmarrn op de borden en bestrooi het geheel met poedersuiker. Serveren met appelmoes.

INGREDIËNTEN VOOR 3 PERSONEN

40gr boter
4 eieren
200gr meel
300ml melk
30gr suiker
snufje zout
poedersuiker

HERKOMST KAISERSCHMARRN

De herkomst van het gerecht wordt vaak verklaard met de legende dat keizer Franz Joseph tijdens een jachtpartij in de Salzkammergut een houthakkersschmarrn voorgeschoteld kreeg. Deze werd speciaal voor hem met de beste ingrediënten bereid, zoals melk, rozijnen en eieren. Zo werd uit een eenvoudig gerecht de kaiserschmarrn geboren.
Bron: Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarren

Leave a Comment

Call Now Button